Barion Pixel

Nagy tavaszi autótakarítás – kezd az utastérrel!

Ha elég optimista voltál a tavaszi időjárást illetően, lehetséges, hogy már túl vagy a téli gumik lecserélésén. De akkor sincs gond, ha vársz még pár napot, hetet a gumicserével, mert az egyre szélsőségesebb időjárás okozott már májusban is kellemetlen meglepetéseket…
Addig is, míg várod a hamisítatlan (és állandósult) szép időt, érdemes nekilátnod a nagy tavaszi autóápolásnak. Első körben, kezdd az utastér teljes körű kitakarításával!

Sima rongy és szappanos víz helyett minőségi autóápoló szereket használj!

Otthonod tavaszi nagytakarítása sokszor nyűg, amolyan kötelező rossz, amit a tél végével muszáj megcsinálnod. Ugyanez a helyzet az autótakarítással is, ám valld csak be, ez valamivel mégis szórakoztatóbb, mint partvist ragadni!
Ha rászántad magad, és akadt egy unalmasabbnak ígérkező hétvégi délelőttöd is, mielőtt nekifognál, érdemes először ellenőrizned a különféle autóápolási, autótakarítási szereidet, eszközeidet. Ha úgy látod, valami hiányzik, szerezd be még az autótakarítási teendők megkezdése előtt! Haladj belülről kifelé, és kezd az alapos tavaszi autóápolást az utastérnél!

Addig is, míg várod a hamisítatlan (és állandósult) szép időt, érdemes nekilátnod a nagy tavaszi autóápolásnak. Első körben, kezd az utastér teljes körű kitakarításával!

Nagy tavaszi autótakarítás – kezd az utastérrel!

Viszlát sár, kosz és morzsahegyek!

Az őszi-téli latyakos, saras, havas időben rengeteg piszkot, nedvességet hordasz be az autóba akaratlanul is, így biztosan lesz bőven dolgod ezzel. Ha pedig családi járgányról van szó, ez hatványozottan igaz: az autóbelsőt nagy precizitással érdemes kitakarítanod. Az ülések réseibe szorult morzsák, az üdítő- és kávéfoltok az autóülések kárpitján, a látványosan piszkos szőnyeg egyaránt megéri a törődést.
Először pakolj ki mindent az autóból, majd porszívózd át az utasteret! Ha van erre kialakított speciális porszívód, sok-sok cserélhető fejjel, pofonegyszerű lesz a dolgod. Az ülések előtti lábteret, illetve magukat az üléseket nagyfokú odafigyeléssel érdemes átporszívóznod, a foltok ellen pedig jó szolgálatot tehet egy minőségi kárpittisztító spray vagy hab. Mivel az utastér esetében ezek a legjobban igénybevett területek, plusz közvetlenül érintkezel is velük, ezért időt és energiát nem kímélve, ezekre fordítsd a legnagyobb gondot, ha az autóbelsőt takarítod. 

worker cleans car interior with vacuum cleaner 2021 08 29 10 13 46 utc 2

Figyelj a részletekre is!

A tavaszi autóápolás része legyen a műszerfal, az ajtókárpitok, az ablakbelsők, a fogantyúk, a gombok és a kesztyűtartó tisztítása is. Mivel ezek általában kényes területek, ezért ajánlott kifejezetten a belső felületekre szánt mikroszálas kendő kel, tisztítószerekkel, bőrápoló, bőrjavító készítményekkel alaposan áttörölni mindent.

Úgy érzed, kimaradt valami? A csomagtartóról nem esett még szó… Mivel úgy érezzük, ez megér egy külön bejegyzést is, ezért visszatérünk bővebben rá. Ne maradj le róla!

male hands cleans auto car dashboard polishing 2021 08 26 16 25 48 utc 2
0
    0
    Kosár tartalma
    Üres a kosaradVissza a shopba