Barion Pixel

Otthoni autómosás – íme, a legfontosabb lépések

Bár a gépi autómosás gyors és egyszerű megoldás arra, hogy rövid időn belül csillogjon-villogjon az autód, a nyári hőségben lehet, hogy Te is szívesebben állsz neki saját kezűleg imádott autód lemosásának. Az utastér és a csomagtartó tisztításáról már írtunk, így hát következzen autótisztítási-sorozatunk harmadik része, amiben a házi autósmosás rejtelmeibe avatunk be.

Minőségi autóápoló termékekkel minden sokkal könnyebb

Napjainkban a klasszikus kézi autómosás egyáltalán nem ciki, sőt, kiváló szabadidős elfoglaltság, főleg a forró nyári napokon. Amellett, hogy slaggal a kezedben könnyebben fogod átvészelni a kánikulát, az autómosás végeztével büszkén legeltetheted majd a szemed a verdán, ami egy alapos mosás után garantáltan úgy fog tündökölni, mint újkorában. Lehetsz is büszke magadra, mert az autósmosás nem kis meló, viszont ha még időben beszerzel néhány kulcsfontosságú minőségi autóápoló és autókozmetikai terméket, máris könnyebb dolgod lesz. Szerencsére webshopunkon komplett külső autóápolási csomagokat és felni, gumitisztító szetteket találsz, így már azzal sem kell bajlódnod, hogy egyesével válogass össze mindent.

Nagy tavaszi autótakarítás – kezd az utastérrel!

Otthoni autómosás lépésről-lépésre

Először keress egy olyan aszfaltozott helyet, ahol a víz majd könnyen el tud folyni a közeli csatornáig! Szükséged lesz egy magas nyomású mosóra, annak híján viszont egy slag is remekül megteszi. Egy-két vödör, kefe, puha rongyok és természetesen a már emlegetett autótisztító szerekről se feledkezz meg!

Kezdd egy alapos átöblítéssel, hogy a lerakódott sarat, port és egyéb szennyeződéseket előbb feloldd, majd nagyrészüket el is távolítsd nagynyomású vízsugárral! Szentelj külön figyelmet a kerekeknek, és ne maradjanak ki azok a részek sem, amik nehezebben hozzáférhetőek!
 
Az autómosást folytasd a kefés és samponos tisztítással. Az egyik vödörben az autósampon legyen, a másikban meg tiszta víz, így ezzel már öblíthetsz is. Fentről haladj lefelé, ha pedig egy nagyobb résszel végeztél, jöhet az tisztavizes öblítés! Ezt annyiszor ismételd meg, míg szükségét látod. Ne maradjon habos, samponos az autó külső része, mert az nem kívánt foltokat hagy. Ugyanez a helyzet akkor is, ha autómosás után nem szánsz időt a szárításra.
 
worker cleans car interior with vacuum cleaner 2021 08 29 10 13 46 utc 2

Akár legyinthetsz is, hiszen gyorsabban végzel, ha hagyod a napsütésben megszáradni az autód, de – főleg a fekete színű autóknál – így eléggé foltos lehet a végeredmény. Inkább fogj egy mikroszálas puha rongyot vagy egy szarvasbőrből készültet, és töröld le a vízcseppeket az autóról, hogy a végén tényleg megcsillanjon rajta a napfény!

male hands cleans auto car dashboard polishing 2021 08 26 16 25 48 utc 2
0
    0
    Kosár tartalma
    Üres a kosaradVissza a shopba