Barion Pixel
royaltuning logo
Edit Content

Szállítással kapcsolatos kérdések

A szállítási idő 1-2 munkanap, GLS és Foxpost esetében is. A délig beérkezett rendeléseket még aznap feladjuk. Így az esetek 99%-ban már másnapra kiérkeznek.

Szállítási költségek:
-GLS utánvétellel: 1690Ft
-GLS Előreutalással vagy bankkártyás fizetéssel:1340Ft
-Foxpost automatába előreutalással: 1190 Ft
Packeta csomagpont utánvétellel:1290
-Packeta csomagpont előreutalással: 940

30.000 ft felett ingyenes a szállítás

Mindegyik terméknél jelzi automatikusan a rendszer, hogy készleten van-e vagy előrendelhető. Ha előrendelhető akkor is adható le rendelés, csak várni kell a beszerzésére. Átlagosan 5-7 nap alatt érkeznek meg az “előrendelhető” termékek.

Megrendelésse kapcsolatos kérdések

Nem kötelező, azonban számos előnnyel jár ha készít egy fiókot a rendeléskor.
Pár kattintással jóvá lehet hagyni, hogy felhasználói fiókot is készítsen automatikusan a rendszer. A rendelés folyamán a fiókjában tudja követni a csomag állapotát, következő rendeléseknél pedig már el lesznek mentve az adatai .

Ha nem biztos benne, hogy melyik termék lenne önnek megfelelő vegye fel velünk a kapcsolatot a “segíthetünk” gombra kattintva a lap alján és a lehető leghamarabb segítünk a választásban

Hibás rendelés esetén vagy ha nem elégedett a termékkel, lehetőség van cserére vagy visszaküldésre. Mindkét esetben emailben kell jelezni az ügyfélszolgálat felé ezt, és felvesszük veled a kapcsolatot.
Email cím: info@royaltuning.hu

A webshop megbízhatóságát a független vásárlói visszajelzésekkel szeretnénk átláthatóvá tenni. Ebben az árukereső a partnerünk, akik kérdőiv formájában minden vásárlónktól kérnek visszajelzést. Ezeket a véleményeket bárki elolvashatja akár évekre visszamenőleg is.

Fizetéssel kapcsolatos kérdése

Utánvétel, tehát amikor átveszed a csomagot akkor fizeted ki. A futároknál lehet kártyával és kézpéznben is fizetni.
Foxpost automatánál csak bankkártyával lehet fizetni.

Online bankkártyás fizetésre is van lehetősés Barion és Paylike fizetőkapun keresztül. Mindkét lehetőség maximális biztonságot nyújt, ezért is választottuk ezt a két céget.

Banki átutalás, ebben az esetben egy bankszámlaszámra kell elutalni a rendelés értékét, és az összeg beérkezése után feladjuk a csomagot.
Az átvételkor már nem kell fizetni, csak átvenni a csomagot

Az autókulcsok típusai és fejlődése

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy milyen autókulcs típsusok léteznek, és hogyan fejlődött ez az iparág az autókkal együtt. Kezdetben még csak egy sima mintára reszelt “fém darab” szolgált kulcs ként, és mára elérkeztünk odáig, hogy a kulcs képes kommunikálni az autó computerével és saját LCD kijelzővel rendelkezik. 

 

Az autókulcsok első típusai..

Az autókulcsok legelső típusa a “hagyományos” kulcs volt, amely egy sima, fém kulcsszárból állt. Ilyen kulcsot használtak a legtöbb autónál egészen az 1990-es évekig. Egyszerű használata miatt a mai napig népszerű kapuk és egyéb szabvány zárakhoz. Az előnye azonban az, hogy nagyon olcsó és könnyű cserélni, ha elveszik vagy eltörik. A hátránya viszont az, a biztonságra még nem fektettek nagy hangsúlyt, így előfordulhatott, hogy egy kulcs akár több autót is gond nélkül nyitott és elindított. 

Az indításgátlóval sokkal biztonságosabb..

Az indításgátlóval rendelkező kulcsok a hagyományos autókulcsok továbbfejlesztett változatai. Ebben a kulcsban egy transzponder chip van beépítve, amelynek segítségével a jármű azonosítja a kulcsot és engedélyezi annak elindítását. A transzponder kulcsok nagy előnye az, hogy nagyon biztonságosak, mivel mind egyedi és csak az adott járművel működnek. Azonban a transzponder chippel rendelkező kulcsok hátránya, hogy drágábbak a hagyományos kulcsoknál, és ha elveszik vagy eltörik, akkor nehezebb a pótlásuk.

Mai napig sok olyan autó van az utakon amelyek ezt a típust használják, ilyenek például a mercedes sprinterek kulcsai és a régebbi mazdák kulcsai is. 

Fontos szempont a kényelem is..

Az indításgátló használata nagyban hozzá járult a biztonsághoz, így ezt követően a vásárló szempontjából legalább olyan fontos szempont a kényelem irányába indultak el a fejlesztések. Ahogyan a távirányítású termékek megjelentek a szórakoztató termékeknél, az autóipar is felhasználta ezt a technikát. A távirányítású kulcsok már az 1980-s években megjelentek, de csak évekkel késöbb terjedt el széles körben.

számos gyártó külön távirányítót és külön kulcsot adott az autó mellé. Ezt használták példul rengeteg Ford típusnál. A késöbbiekben ezt a megoldást felváltották az olyan kulcsok amelyek egybe lettek építve a távirányító panellel. Az Opel kulcsok és a Toyota kulcsok például szinte mind ilyen kivitelűek.

A távirányító paneleknek köszönhetően a kulcsok az ajtók nyitása és zárása mellett kiadásra kerültek világítás kapcsoló, illetve csomagtér nyitó funkcióval is. Elsősorban a Francia gyártók mint a Citroen és a Peugeot használja ezeket a plusz funkciókat.

 

Keyless és Smart kulcsok megjelenése

A távirányítású kulcsok tovább fejlesztett változata amikor már gomb nyomás nélkül is folyamatosan kommunikál a kulcs és az autó computere. Így gyarkolatileg nincs szükség a kulcsot a zárba helyezni vagy gombot nyomni a nyitás-záráshoz. A kulcs által kibocsájtott jelet felismeri az autó computere és automatikusan nyitja/zárja az ajtókat. Az indítást egy start gombnyomásra kezdhetjük meg, és elegendő ha a kulcs ott van a közelben. Nem kell a gyujtáskapcsolóba helyezni sem.

Ezeket a típusokat elsősorban a prémium márkák használják mint a BMW és a Mercedes

0
    0
    Kosár tartalma
    Üres a kosaradVissza a shopba