Emelt fényerejű H7 izzó​


A H7 izzó elnevezéssel talán már az is találkozott aki nem olyan jártas az autók világában. A leggyakoribb izzó fajta, a legtöbb gyártó ezt használja tompított illetve távolsági fényszóró izzó ként is. A tompított illetve távolsági (vagy másnéven reflektor) fény között a lámpabúra illetve a foncsor kialakítása adja meg a különbséget. A tompított esetében a  fény az autó elé kell hogy világítson, így nem vakítja el a szembejövőt illetve az előttünk lévő teret világítja meg. Ez fontos szempont mind a saját mind a szembe közlekedő autóstársak biztánsága érdekében.

A távolsági vagyis reflektor izzók, mint nevük is mutatja arra használatosak hogy távolabbra vetítsék a fényüket. Ha nagyobb távolságban észlelünk valamit az úton amit jobban szeretnénk látni, logikusan a távolsági fényszórót kapcsoljuk fel.

Az izzók teljesítménye 55watt, és mint azt már olvashattuk a lámpatest kialakításán múlik hogy a fény közelebbre vagy távolra koncentrálódik.

emeltfenyu h7 izzo 1

A technika rohamosan fejlődik…​

A technika rohamosan fejlődik, az autóiparban is szinte félévente adnak ki valamilyen új “világ megváltó” innovációt. A világítás technika terén is folyamatos az újítás, nem régiben még a xenon volt a jövő, mostmár a LED technológiát fejlesztik. A legújabb LED fényszórós modellek mellett az ember úgy érzi hogy egy egy teamécses pislákol a saját autójában. 

Kevesen tehetik meg, hogy mindig a legújabb modellekkel járnak. Sokan egyébként ha tehetnék se cserélnék le a régebbi de megbízható autójukat egy újabb modellre. Minőségben nem mellesleg magasan felülmúlja egy egy régi autó az újonnan kiadott modelleket. 

led fenyszoro

Mi a megoldás?​

Igény van az új technológiákra, de a komplett autót nem szeretnénk lecserélni így a meglévőt tudjuk modernizálni. Olyan kiegészítőkkel felszerelni, amelyek kompatibilisek a mostani modellhez de már az új technológia előnyeit hozzák. Az alkatrész ipar erre válaszul kezdte el gyártani az emelt fényerejű izzókat. 

A gyártók ezeknél a típusokat úgy alkották meg, hogy közúton is használni lehessen őket. Tehát minden szabálynak megfeleljenek, mégis nagyobb fényerővel rendelkezzenek.

emeltfenyu izzo
emeltfenyu h7 izzo 1
emeltfenyu h7 izzo 1 1
emeltfenyu h7 izzo 3

Milyen előnyei vannak az emeltfényű izzóknak?

emeltfenyu h7 izzo